2011. április 25., hétfő

Kerti, házkörüli barácsolás - Barkács, barkácsolás.tlap.hu


Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
 
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kerti, házkörüli barácsolás képes leírás - Barkács, barkácsolás.tlap.hu
részletek »

Kerti, házkörüli barácsolás - Barkács, barkácsolás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagybarkacs.tlap.hu » Kerti, házkörüli barácsolás
 
 
Keresés
Találatok száma - 10 db
A kerti tó építése

A kerti tó építése

Kerti tó - Kerti tó információk. Kerti tó készítés alapjai. Kerti tó fajták. Kerti tó kellékek. Tó építés. A kerti tó olyan kb. 5-50m² -es tavak, amelyek díszítik a kertet, kiemelve annak természetességét. A tó biológiai egyensúlyát a betelepített vízi és mocsári növények biztosítják. Szökőkút, csobogó, vagy patak segítégével állandó vizforgást lehet elérni. Éjszakai hangulatvilágítással pedig romantikus kerti hangulatot varázsolhatunk házunk kertjébe,és akár a tetőteraszunkra is.
Akadálymentesítés olcsóbban

Akadálymentesítés olcsóbban

Sokan törik a fejüket, - vagy mert hozzátartozójukon akarnak segíteni, vagy mert kötelezve vannak rá, - hogyan tudják a legolcsóbban megoldani lakásuk, üzletük, panziójuk stb. akadálymentesítését, mozgássérültek számára a bejutás biztosítását. Amíg két-három lépcsőfok leküzdéséről van szó, egy rámpa a legegyszerűbb megoldás, de mit lehet tenni egy magasabb lépcső, esetleg több emeletnyi szintkülönbség leküzdése érdekében? Felmerül a lehetősége használt eszközök megvásárlásának. Mi jöhet szóba? Alapvetően három lehetőség: 1. Használt korlátlift. A megoldás azért nem egyszerű, mert a lift korlátja, amin a mozgó rész a lépcső vonalát követve halad, mindig egy adott lépcsőhöz készül, geometriája pontosan illeszkedik a beépítés előtt gondosan felmért helyi adottságokhoz. Ritka két teljesen azonos lépcső, amelyek mind a lépcsőfokok számában, mind méreteiben egyformák. A mozgó rész, - amire a tolókocsival fel lehet hajtani, vagy ha székes kialakítású, ülő embert tud szállítani, - egyforma ugyan, de ez a megfelelő korlát nélkül nem használható. 2. Az emelő lap, vagy más néven emelő pódium egy mobil készülék, melynek különféle típusai más-más magasságokba képesek emelni a kerekes széket. Beépítése igen egyszerű, könnyen áttelepíthető egyik helyről a másikra, hátránya viszont, hogy a lépcső mellett viszonylag nagy alapterületet igényel. Felhasználására, különösen utólagos akadály.
Filagória, szaletli saját kezűleg

Filagória, szaletli saját kezűleg

A kerti kényelem is megkívánja egy-két építmény létrehozását. A fokozatosság elvén először csinálj egy széket, majd egy napozóágyat, utána a tárolót, legvégül ha még nem ment el a kedved akkor a pavilont. Kisszéket már csináltam, az ágyat kaptuk. Így elsőre egy tároló készült, majd egy hatszögletű pavilon kialakítása következett. A száz éve bevált szerszámszükségletet csupán egy akkumulátoros fúrógéppel egészítettem ki. Az internetes adatgyűjtés több-kevesebb eredménye és a helyi reklámújságok alapján beindult a gépezet. Az anyagszükséglet biztosítására célszerű felkeresni a környékbeli cégeket.
Gyepszőnyeg, gyeptégla telepítés - Füvesítés - Ciprus kert

Gyepszőnyeg, gyeptégla telepítés - Füvesítés - Ciprus kert

Füvesíthetünk gyepszőnyeg telepítéssel vagy fűmagvetéssel is. Oldalunkon mindent megtudhat, ami a gyepszőnyeggel kapcsolatos. Hogyan védhetjük meg gyepszőnyegünket? Mikor telepítsük a gyepet? Ezekre és még számos kérdésre választ kaphat, ha ellátogat weboldalunkra! Hívjon minket, ha friss, üde gyepszőnyeget szeretne!
Hirdetés
Kertépítés, füvesítés, gyepszőnyeg telepítés, térkövezés - házilag

Kertépítés, füvesítés, gyepszőnyeg telepítés, térkövezés - házilag

Kertépítés házilag - sziklakert és kerti tó építés, gyepszőnyeg, térburkolás. Kertépítés, tóépítés, automata öntözés, gyepszőnyeg, füvesítés, térkövezés házilag - tanácsok hobbikertészeknek. A szép kert nem a véletlen műve, hanem összjáték az ember és a természet között. Egy kert nem egyszerűen részegységek (gyepszőnyeg, gyeptégla, dísznövények, automata öntözőrendszer, fák, kerti tó, sziklakert, stb.) halmaza, hanem hangulatos, a házzal és a környezettel harmonizáló egész, amely gondos kerttervezés és szakszerű kertépítés eredménye.
Kerti grillsütő házilag

Kerti grillsütő házilag

Számos kerttulajdonos számára a nyár csúcspontját a szabadtéri tűzrakás és ételkészítés jelenti. Állandó grillsütőhely kialakítására azonban kertjéből egy kis részt fel kell áldoznia. A vízszintmérő a pontos munka egyik előfeltétele. Mivel kerti grillsütőnket nem a homokra kívánjuk építeni - nem lenne tartós - először alapozást kell készíteni. A megfelelő hely kiválasztása után megkezdjük az alap kiásását. Az alapozás egy lapát szélességének feleljen meg, tehát kb. 20 cm széles legyen és kb. 60-80 cm mély. A szerkezeti rajzon láthatjuk, hogy a talajt csak a két magas oldalfal alatt kell kiásni, a tűzhely széles felülete alatt nem szükséges. Az alapozás anyagát kőműves beton képezi (1 rész cement, 4 rész homok), földnedvesre bekeverve és a kiásott gödörbe becsömöszölve. A felület vízszintességét léccel és vízszintmérővel ellenőrizzük. A kátránypapír ráhelyezése után a falazás megkezdhető. A külső fal első négy rétegét az alapra építjük. Ügyeljünk arra, hogy a fugák ne essenek egybe, és a klinkertéglákat lehetőleg fél téglányira eltolva helyezzük el egymáson. A tűzhelyfalazat első négy rétegét hasonlóképpen építsük fel. Az ötödik és hetedik réteg fél téglányira nyúljon be a külső falazatba. A tűzhely belső részét kitöltő anyagnak megfelelően le kell ülepednie mielőtt a belső felület alapozásának habarcsát behelyeznénk. A kitöltő anyagot a friss falazás miatt nem döngölhetjük le.
Kerti játszótér

Kerti játszótér

Építsen látványos, masszív és teljesen biztonságos játszótéri egységeket gyermekei számára. A Blue Rabbit ® segítségével ezt nagyon egyszerűen és gyorsan megteheti. A Blue Rabbit ® építő dobozban található alkatrészekkel biztonságos és igényes játszótéri eszközöket tud készíteni a kézikönyv útmutatása alapján, mindössze a faanyagot kell külön megvásárolnia hozzá. A dobozban található termékeket gondos tervezés után gyártották és tesztelték, majd a TÜV Rheinland minőségvizsgáló intézet bevizsgálta azokat, hogy teljes biztonságot nyújtsanak.
Szalonnasütő építése

Szalonnasütő építése

Jó-jó, de milyen az a szabad tűz? Boldogult gyermekkoromban több alkalommal kimentünk a srácokkal táborozni a Bükkbe. Összeszedtünk fejenként 100 Ft-t, elmentünk az Erdészeti Hivatalhoz, kértünk táborozási engedélyt, megígértük, hogy nem fogjuk kigyújtani a hegységet, aztán gyerünk. Bevásárlás (krumpli, száraztészta, szalonna, miegyebek), cipekedés az engedélyezett helyre, sátorverés, tűzrakás. Két jó vastag ágasfa, beleverve a földbe kb. 1 m távolságra egymástól, keresztülfektetve rajta egy rúd, ami tartotta a bográcsot, körbeárkolni azt a területet, ahol majd a tűz lesz (ha lehetőség van rá nagyobb kövekkel körberakni, mert azért ugye megígértük, hogy nem gyújtjuk ki), és máris főhetett a gulyás. (Akkoriban ez volt az egyetlen zacskós leves.) Ma a saját kertünkben, ahol jellemzően fű van, ilyen szimpla megoldással természetesen nem lehetünk megelégedve, fix tűzhely kell, ahol szalonnát tudunk sütni, bográcsolni tudunk és minden egyéb tüzeskedést elő tudunk vezetni. Milyen funkciókat kell egy ilyen tűzrakó alkalmatosságnak betölteni? Először is. Ez nem egy szalonnasütő, mert elsősorban nem szalonnát akarunk sütni benne (bár így hívjuk), hanem egy többfunkciós tüzeskedési hely nagy gyerekek számára. Biztosítania kell a bogrács felfüggesztési lehetőségét, valamint annak három dimenzióban való mozgatási lehetőségét, továbbá a létesítmény rostély...
Térkő lerakása saját kezűleg

Térkő lerakása saját kezűleg

A ház körüli kisebb építési munkálatok többségéről azt hisszük, hogy szakember nélkül is menni fog. A térkövezés is ilyen. Általában munka közben derül ki, hogy talán mégis kellett volna legalább egy hozzáértő a csapatba. Aggodalomra azonban semmi ok! Mai csináld magad cikkünkben nem csak a térkövezés folyamatát mutatjuk be, de rávilágítunk a leggyakrabban elkövetett hibákra is. A térkövezés első lépéseként tűzzük ki a területet, ahová a térkő kerülni fog. Ezt követően jöhet a talaj kiemelése, ami hasonlóan egyszerű feladat, mint a kitűzés, tehát eddig bárki el tud jutni különösebb szakértelem nélkül. Az első jellemző hibát ezután szokták elkövetni a kevésbé gyakorlottak, mégpedig azzal, hogy kifelejtik a járdaszegélyt. Sokan tévesen azt hiszik, hogy a járdaszegély egyetlen funkciója, hogy optikailag egyfajta keretet adjon a térkőnek. Bár ez is igaz, azért ennél sokkal komolyabb jelentőséggel bír. A járdaszegély - mivel jóval mélyebben van a földben, mint a térkő - megakadályozza, hogy a terhelés során megsüllyedjenek a szélső térkövek. Biztosan látott már ilyet mindenki, de a lenti metszeti ábrán be is mutatjuk, mire gondolunk.
Ültetőasztal

Ültetőasztal

A palántanevelést melegágyban akár fűtetlen helyiségben is elkezdhetjük, ha rendelkezünk a képen látható egyszerű ültető asztallal, melyet kis kézügyességgel, barkácsboltban készen megvásárolt anyagokból magunk is elkészíthetjük. A melegágy asztalunk cserepes virágok átültetéséhez is jó segédeszköz, fájó derekú kertészkedők számára. Az asztal anyaga gyantában gazdag borovi fenyő, 20 mm vastagságra kigyalulva. - A szerkezet összeépítése: A hosszméretben levágott lábakra rácsvarozzuk az előlap és a hátlap leszabott deszkáit. - Az oldallapok felerősítésével megadjuk az asztal végleges formáját. - Az így kialakított virágládát méretre vágott fenyődeszkákkal befenekeljük. - A hosszanti lábösszekötőket csavarozással rögzítjük, majd erre a polcot ráerősítjük, melynek az élét 2x2 cm-es fenyőléccel lezárjuk. - Az asztaltető 'U' léceit sarkainál 45° levágással illesszük egymáshoz, melyeket sarokvassal és faipari ragasztóval rögzítünk, facsavarokkal megerősítjük. - Az egyik oldalán nyitott, 'U' profil léc keretbe 6 mm-es karbon üveg-, vagy műanyag plexilapot csúsztatunk, pillanatragasztóval rögzítjük. - A tetőlapot az ültető ládához 3 db zsanérral, vagy hosszában végigfutó zongorapánttal szereljük. - A nyíló fedlap kitámasztásához elfordítható falécet (a rajzon látható) vagy boltban vásárolható lenyíló ollót használunk.
Tuti menü

Nincsenek megjegyzések: